Tematikus ajánlat
Good Gut Weekend
FoglalásPéntektől vasárnapig

Ajánlat időtartama
Élő ízek, élő egészség
Immunerősítő hétvége a bélrendszer és a lélek harmóniájáért
Kóstolókkal tűzdelt inspiráló élményhétvégére invitáljuk Önöket, ahol megtudhatják, hogyan kapcsolódik össze a bélrendszer, az immunrendszer és a lelki egyensúly. Fedezzék fel, miért kulcsfontosságú a gyulladáscsökkentő étrend és az élő ételek ereje szervezetünk számára.
Dietetikai előadásokkal és interaktív workshopokkal várjuk tanulni és tapasztalni vágyó vendégeinket, amelyekről saját készítésű finomságokkal térhetnek haza. Megismerhetik a bélflóra regenerálásának természetes módszereit, a zöldségfermentálás és kombucha-készítés alapjait.
A hétvége során a feltöltődés mellett a mindennapokban is hasznosítható tudásra tehetnek szert, amely segít a mikrobiom egyensúlyának fenntartásában, a természetes immunerősítésben és a testi-lelki jólét elérésében.
Az ajánlat részletei
Érvényes: 2026. január 29. - február 1.
Első nap – Csütörtök
A bélrendszer működése – Emésztésünk és lelkünk összefüggései.
Előadó: Dr. Nagy Gergő, belgyógyász szakorvos, Melea Medical Spa manager
Második nap – Péntek
Dietetikai előadás: Élő ételek, élő bélflóra – A fermentáció tudománya.
Előadó: Péterfi Júlia, Melea dietetikus.
Harmadik nap – Szombat
Zöldség fermentálás (előadás, kóstoló, workshop) haza vihető termékekkel – Fassang Noémi, Fermentini
Fedezze fel a zöldségfermentálás természetes, ízgazdag és egészséget támogató világát! Fassang Noémi közérthetően és inspirálóan mutatja be, hogyan alakíthatók át a legegyszerűbb zöldségek is élő, ropogós, probiotikus finomságokká. A workshop során megismerkedhet a fermentálás alapelveivel, a fűszerezés lehetőségeivel, valamint azzal, hogyan kerülhető el a leggyakoribb buktató.
A program tartalma:
- informatív, élményszerű előadás a fermentálás tudományáról és hagyományáról
- válogatott fermentált zöldségek kóstolója, amelyek új ízekre és ötletekre inspirálnak
- gyakorlati workshop, ahol saját készítésű, haza vihető fermentált zöldségeket állíthat össze
- hasznos tanácsok a sikeres otthoni fermentáláshoz és a kreatív ízek kialakításához
A program ideális mindazoknak, akik szeretnének természetes módon tartósítani, új gasztronómiai élményeket felfedezni, vagy egészségtudatosabban étkezni.
Negyedik nap – Vasárnap
Kombucha készítő workshop (előadás, kóstoló, workshop) haza vihető termékekkel – Farkas Fruzsina, The Green Sommelier
Lépjen be a kombucha frissítő és sokszínű világába! Farkas Fruzsina részletesen bemutatja a kombucha készítésének teljes folyamatát, az alapoktól egészen az ízesített, buborékos változatokig. Megismerheti, hogyan működik a SCOBY, milyen lépések vezetnek a stabil és finom fermentációhoz, és hogyan tud otthon is kiváló minőségű kombuchát előállítani.
A workshop során:
- szemléletes előadás a kombucha fermentációjáról és az ital jótékony hatásairól
- különféle kombuchák kóstolója, amelyek bemutatják a fermentálás különböző fázisait és ízvilágait
- gyakorlati rész, amelynek keretében elkészítheti saját haza vihető kezdő kombucháját
- tanácsok a második fermentációhoz, az ízesítési lehetőségekhez és a buborékosság eléréséhez
A workshop tökéletes választás mindazoknak, akik szeretnék megérteni a kombucha készítésének fortélyait, és örömmel kísérleteznének természetes, otthon is könnyedén elkészíthető italokkal.
Extra meglepetés
Melea egészségtudatos menü: friss ízek és fermentált zöldségek harmóniája.
A szobaár tartalma
Szállodai kényelmi szolgáltatások
- 5* Superior szállás a választott szobakategóriában
- Melea üdvözlő mocktail (alkoholmentes frissítő elixír)
- Napi egyéni és csoportos aktivitások
- Melea fürdőköpeny, Melea szobai papucs, Melea Spa Bag
- Prémium minőségű törölköző használat, Pure Herbs kozmetikai bekészítés
- Smart TV, szobai széf, valamint ingyenes wifi a szálloda teljes területén
- Privát és őrzött parkoló használata
- Elektromos autók részére töltőállomás
Kulináris élmények
- Teabár használat
- Ízletes és egészséges à la carte ételkínálat (Mediterrán, Normál, Kímélő, Vegán)
Wellness és Spa részleg korlátlan használata
- Fűtött vizű kültéri (11,7m x 5,4m ) és beltéri medence (14,2m x 5,4m)
- Beltéri Jacuzzi (2,85m x 1,8m)
- Kneipp-taposó (3,69 x 0,67)
- Hidegvizes merülőmedence
- Két finn szauna
- Kerti szauna
- Gőzfürdő
- Infra szauna
- Sófallal rendelkező pihenőszoba
- Víz és törölköző bekészítés
Fitneszterem használata
- Felszerelt edzőterem state-of-art TechnoGym
- PentFitness eszközökkel
- Víz és törölköző bekészítés























