Melea Karácsonyi Utalványok – ajándékozzon, és mi is megajándékozzuk Önt!

Utalványok

Tematikus ajánlat

2026. január 29. - február 1.

Good Gut Weekend

Foglalás
Minimum 2 éjszakától foglalható
Péntektől vasárnapig

Ajánlat időtartama

{acf_datum}

Élő ízek, élő egészség
Immunerősítő hétvége a bélrendszer és a lélek harmóniájáért

Kóstolókkal tűzdelt inspiráló élményhétvégére invitáljuk Önöket, ahol megtudhatják, hogyan kapcsolódik össze a bélrendszer, az immunrendszer és a lelki egyensúly. Fedezzék fel, miért kulcsfontosságú a gyulladáscsökkentő étrend és az élő ételek ereje szervezetünk számára.

Dietetikai előadásokkal és interaktív workshopokkal várjuk tanulni és tapasztalni vágyó vendégeinket, amelyekről saját készítésű finomságokkal térhetnek haza. Megismerhetik a bélflóra regenerálásának természetes módszereit, a zöldségfermentálás és kombucha-készítés alapjait.

A hétvége során a feltöltődés mellett a mindennapokban is hasznosítható tudásra tehetnek szert, amely segít a mikrobiom egyensúlyának fenntartásában, a természetes immunerősítésben és a testi-lelki jólét elérésében.

Az ajánlat részletei

Érvényes: 2026. január 29. - február 1.

A bélrendszer működése – Emésztésünk és lelkünk összefüggései.
Előadó: Dr. Nagy Gergő, belgyógyász szakorvos, Melea Medical Spa manager

Dietetikai előadás: Élő ételek, élő bélflóra – A fermentáció tudománya.
Előadó: Péterfi Júlia, Melea dietetikus.

Zöldség fermentálás (előadás, kóstoló, workshop) haza vihető termékekkel – Fassang Noémi, Fermentini

Fedezze fel a zöldségfermentálás természetes, ízgazdag és egészséget támogató világát! Fassang Noémi közérthetően és inspirálóan mutatja be, hogyan alakíthatók át a legegyszerűbb zöldségek is élő, ropogós, probiotikus finomságokká. A workshop során megismerkedhet a fermentálás alapelveivel, a fűszerezés lehetőségeivel, valamint azzal, hogyan kerülhető el a leggyakoribb buktató.

A program tartalma:

  • informatív, élményszerű előadás a fermentálás tudományáról és hagyományáról
  • válogatott fermentált zöldségek kóstolója, amelyek új ízekre és ötletekre inspirálnak
  • gyakorlati workshop, ahol saját készítésű, haza vihető fermentált zöldségeket állíthat össze
  • hasznos tanácsok a sikeres otthoni fermentáláshoz és a kreatív ízek kialakításához

A program ideális mindazoknak, akik szeretnének természetes módon tartósítani, új gasztronómiai élményeket felfedezni, vagy egészségtudatosabban étkezni.

Kombucha készítő workshop (előadás, kóstoló, workshop) haza vihető termékekkel – Farkas Fruzsina, The Green Sommelier

Lépjen be a kombucha frissítő és sokszínű világába! Farkas Fruzsina részletesen bemutatja a kombucha készítésének teljes folyamatát, az alapoktól egészen az ízesített, buborékos változatokig. Megismerheti, hogyan működik a SCOBY, milyen lépések vezetnek a stabil és finom fermentációhoz, és hogyan tud otthon is kiváló minőségű kombuchát előállítani.

A workshop során:

  • szemléletes előadás a kombucha fermentációjáról és az ital jótékony hatásairól
  • különféle kombuchák kóstolója, amelyek bemutatják a fermentálás különböző fázisait és ízvilágait
  • gyakorlati rész, amelynek keretében elkészítheti saját haza vihető kezdő kombucháját
  • tanácsok a második fermentációhoz, az ízesítési lehetőségekhez és a buborékosság eléréséhez

A workshop tökéletes választás mindazoknak, akik szeretnék megérteni a kombucha készítésének fortélyait, és örömmel kísérleteznének természetes, otthon is könnyedén elkészíthető italokkal.

Melea egészségtudatos menü: friss ízek és fermentált zöldségek harmóniája.

A szobaár tartalma

Szállodai kényelmi szolgáltatások

  • 5* Superior szállás a választott szobakategóriában
  • Melea üdvözlő mocktail (alkoholmentes frissítő elixír)
  • Napi egyéni és csoportos aktivitások
  • Melea fürdőköpeny, Melea szobai papucs, Melea Spa Bag
  • Prémium minőségű törölköző használat, Pure Herbs kozmetikai bekészítés
  • Smart TV, szobai széf, valamint ingyenes wifi a szálloda teljes területén
  • Privát és őrzött parkoló használata
  • Elektromos autók részére töltőállomás

Kulináris élmények

  • Teabár használat
  • Ízletes és egészséges à la carte ételkínálat (Mediterrán, Normál, Kímélő, Vegán)

Wellness és Spa részleg korlátlan használata

  • Fűtött vizű kültéri (11,7m x 5,4m ) és beltéri medence (14,2m x 5,4m)
  • Beltéri Jacuzzi (2,85m x 1,8m)
  • Kneipp-taposó (3,69 x 0,67)
  • Hidegvizes merülőmedence
  • Két finn szauna
  • Kerti szauna
  • Gőzfürdő
  • Infra szauna
  • Sófallal rendelkező pihenőszoba
  • Víz és törölköző bekészítés

Fitneszterem használata

  • Felszerelt edzőterem state-of-art TechnoGym
  • PentFitness eszközökkel
  • Víz és törölköző bekészítés

Good Gut Weekend

Élő ízek, élő egészség
Immunerősítő hétvége a bélrendszer és a lélek harmóniájáért
Foglalás