Manapság egyre népszerűbbé vált az egészséges életmód, az étkezés és a sportok nagyobb jelentőséget kapnak, mint korábban, az emberek tudatosabban élik életüket. Ebben a tudatosságban tud többek között hatalmas segítség lenni egy, a Melea-ban elérhető, InBody készülék, amely segítségével nem csak súlyt tudunk mérni, mint a hagyományos mérlegeken, hanem a biorezonanciának hála teljes képet kaphatunk testösszetételünkről (Pl. zsírtömeg, ásványianyag szint, szegmentális zsírmentes testtömeg analízis stb.). Látva az eredményeket – erősségeinket és fejlesztésre szoruló pontjainkat -, szakemberek segítségével összeállíthatunk egy olyan személyre szabott táplálkozási tanácsokból és edzéstervből álló programot, ami az eredmények javulásához és fenntartásához vezet. A prevenció mellett természetesen egyes betegségekben is segítséget kaphatunk, valamint szűrhetünk vele bizonyos rizikófaktorokat, melyek olyan megbetegedések feltárásában segítenek, mint például az osteoporosis, vesebetegség, keringési rendellenesség. Az elemzést követően táplálkozási anamnézis felvételére kerül sor, mely során a dietetikus tisztább képet kap, a legfontosabbakat említve, az egyén táplálkozási, étkezési, bevásárlási és nem utolsó sorban alvási szokásairól. Ezután a vendég háttértudásához igazodva sor kerül a tanácsadásra, mely során rövid és hosszútávú célokat tűzünk ki a könnyedebb megvalósíthatóság érdekében.

Táplálkozás a Meleaban
Nálunk, a Melean belül, minden étrend a dietetikus és a chef együttműködésével lett megalkotva, hogy az ide érkező vendégek megtapasztalhassák az egészséges ételek kulináris élvezeteit.
Mindennek alapja a vegán étrend. Vegán étrendünk bővítésével, szűkítésével, kettő együttesével kapjuk meg a kímélő, mediterrán és normál /továbbra is a vegán vonalat követve/ étrendjeinket. A cél ugyanaz. Változtatások eszközölése a jelenlegi táplálkozásban.
Annak ellenére, hogy az egészséges táplálkozás egyre inkább utat tör magának, sajnos a zöldség, gyümölcs, teljesértékű gabona, olajos mag fogyasztás továbbra sem kimagasló, vagy nem megfelelő arányú. Emellett az itt tartózkodás hatalmas segítséget adhat azoknak, akik most indulnak ezen irány felé, próbálják helyettesíteni a különböző húsféléket különböző alternatívákkal.
Azáltal, hogy nem csak szóbeli étrendi tanácsadásra kerül sor, hanem lehetőséget kapnak tapasztalatok begyűjtésére, sokkal több minden hagy nyomot a vendégben, hála a többérzékszerves észlelésnek. A harmadik és negyedik kulcs segítséget a dietetikai tanácsadás és az étkezések mellett a „cooking class” elnevezésű workshop fogja adni, mely előadással párosul az órán. Ennek folyamán chefünk vezetésével különböző kímélő konyhatechnológiával, különböző ételek elkészítésére van lehetőség. A főzés mellett tájékoztatást kapnak vendégeink egyes alapanyagok egészségre gyakorolt hatásairól, valamint tippeket egyéb elkészítési formákra.
A vendég számára megfelelő diétát természetesen úgy választjuk ki, hogy az az adott szokásokon első körben minimálisan változtasson. Sok kicsi sokra megy elv alapján dolgozunk, így megkapva a várt teljes egészet.