
A modern táplálkozási trendek hatására sokan a szénhidrátokat „rossz” tápanyagoknak tekintik. A tudatos táplálkozás népszerűsítése kulcsfontosságú ahhoz, hogy a szénhidrátokkal kapcsolatos tévhitek eloszoljanak, és az emberek jobban megértsék azok szerepét az egészséges étrendben. Az előadás elsősorban bemutatja, hogy mik is azok a szénhidrátok, ezzel elősegítve a szénhidrát-anyagcsere megértését. Megtudhatjuk, miért nélkülözhetetlen tápanyagaink. Kiemelve szó esik a laktózról, azon belül is a laktózintoleranciáról, valamint a fruktóz előnyeiről és hátrányairól.
Emellett az inzulin szerepe is hangsúlyozásra kerül, mivel ez a hormon alapvető a szénhidrát-anyagcsere szabályozásában, különösen a vércukorszint fenntartásában, A prezentáció során részletes információkat is kapunk a társadalom egyik leggyakoribb betegségéről, a cukorbetegségről.
Aktivitás részletei
Szükséges felszerelés: -
Időtartam: 30 perc
Foglalkozást tartó szakember: Dietetikus
Nehézségi fok: -
Nyelv: Angol, Magyar