Melea módszer

KONZULTÁCIÓK ÉS KEZELÉSEK

A Melea-koncepció szerves részét képezik a szakembereinkkel folytatott részletes és átfogó konzultációk, valamint a személyes megbeszélések alapján összeállított, speciális, egyéni kezelési és terápiás programterv a hosszú és egészséges élet elérése érdekében.

Egészségügyi konzultációink

Dietétikai konzultáció

A konzultáció célja vendégeink dietetikai állapotfelmérése során meghatározott problémák és táplálkozást érintő kérdések tisztázása és részletes átbeszélése, továbbá személyre szabott étrendjének összeállítása és a hosszú távon fenntartható életmódbeli változásokra irányuló tanácsadás.

Pszichológiai konzultáció

A lelki folyamatok bizonyított hatással vannak a szervezet egészségi állapotára. A konzultáció célja, hogy szakember támogatásával segítsük a lelki egészség felé vezető út első lépéseit. Ennek köszönhetően olyan önismereti folyamatot indítunk el, amely hosszú távon hozzájárul majd a belső, fizikai és szellemi folyamatok harmonizálásához.

Gyógytorna konzultáció

A gyógytorna konzultáció lényege, hogy a mozgásszervi állapotfelmérés után a Vendégünk olyan mozgásformákat sajátítson el egyéni céljainak megfelelően, amelyek egészségmegőrző, preventív, egyben gyógyító és rehabilitációs hatással is bírnak. A gyógytorna pontos klinikai vizsgálat alapján összeállított terápiás célú gyakorlatok összessége, amelyek sok esetben összefonódnak a mozgásterápiával. A mozgás, mint inger játszik szerepet, amely hatására a mozgásterjedelem kiszélesedik, a szövetek vérellátása javul, az anyagcserefolyamatok kedvezően alakulnak.

Holisztikus belgyógyászati konzultáció

Célja az egészségügyi állapotfelmérés során beazonosított egészségügyi rizikófaktorok feloldására és megszüntetésére fókuszáló, átfogó hagyományos és alternatív orvosi terápiákat tartalmazó egészségügyi út kidolgozása és alkalmazása.

Innovatív technológiát és módszert alkalmazó kezeléseink

BEMER fizikai érterápia

A vérkeringés az emberi test ellátórendszere. Tápanyagokkal és oxigénnel látja el a szöveteket és a szerveket, ugyanakkor a keletkező salakanyagokat eltávolítja és megtisztítja. Ennek a folyamatnak a 75%-a a mikrokeringésben történik. A BEMER fizikai érterápia egy olyan orvostechnikai gép, amely javítja a kicsi és mikrovéredények továbbító mozgásait, megfelelő véreloszlást biztosítva a legkisebb véredények hálózatában. A BEMER terápia hatása tudományosan bizonyított a test erőnlétére, egyes teljesítményfiziológiai paramétereire, polineuropátiára (diabetes mellitus, daganat), krónikus fáradtságra (krónikus megterhelés, stressz vagy szklerózis multiplex kapcsán), akut és krónikus fájdalmakra, gyulladások esetén, a bőr általános megjelenésének a javítására, a ráncok és finom vonalak megjelenésének csökkentésére, sebgyógyulás elősegítésére, a vázizomra, az izmokra és ízületekre is.

Molekuláris hidrogén inhalációs terápia (Molacular Hydrogen Booster)

A Molecular Hydrogen Booster egy sokféle pszichofizikai előnnyel járó, praktikus, könnyen használható, orron keresztüli inhalációs rendszer. A molekuláris hidrogén erős antioxidáns, amely jótékony hatással van a testre és a szellemre: megakadályozza a sejtek öregedését, elősegíti a kognitív képességek javulását.  Rendkívül hatékony a fizikai aktivitás utáni izomregenerációhoz, csökkenti a fáradtságérzetet, megakadályozza a tejsav felhalmozódását az izmokban. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a molekuláris hidrogén az idegi funkciókra is hatással lehet, különösen a memóriára és a koncentrációra. Csökkenti a szorongást, elősegíti a jó hangulatot, növeli a stresszel szembeni küzdőképességet, valamint kedvez a koncentrációnak és a figyelemnek. Mindezek alapvető elemei a mély pszichofizikai jóllét elérésének, amely hosszú távon is megőrizhető.

Intermittáló hipoxi-hiperoxiás kezelés (IHHT)

Az intermittáló hipoxi-hiperoxiás kezelés (IHHT) során a vendég kényelmes pozícióban pihenve, váltott intervallumokban, maszkon keresztül lélegzi be a hipoxiás (alacsony oxigénszintű) és hiperoxiás (magas oxigénszintű) levegőt. Az IHHT berendezés kiemelkedő egészségügyi előnyöket biztosít, megerőltető munka nélkül: a magassági edzéssel megegyező körülményeket teremt, és létrehozza annak kedvező hatásait.

Az időszakos hipoxi-hiperoxiás kezelés (IHHT) molekuláris szinten növeli energiaszintünket, javítja a stresszel szembeni ellenállóképességet, valamint a sejtek regenerálódási képességét, továbbá stimulálja az idegrendszert. Ennek eredményeként a testünkben bekövetkező pozitív változások tapasztalhatunk. Ilyen például a minőségi alvás, a megnövekedett kognitív képességek, a nagyobb állóképesség, a megnövekedett energiaszint, illetve a betegségekre való hajlam csökkenése.

Ózonterápia

A Medozone Compact ózonterápiás készülékkel végzett kezelés célja az immunrendszer és a szervezet védekező mechanizmusainak erősítése.  Antioxidáns, oxigenizáló, revitalizáló, öregedésgátló, regeneráló és immunmoduláló hatásaival tűnik ki, amelyek hosszú távon megmaradnak. Vitalitást, energiát és jó közérzetet biztosít, miközben erősíti az immunrendszert. A kezelés során orvosi ózonnal dúsítjuk Vendégünk saját vérét a fáradtság ellen és a méregtelenítés javítása érdekében.

Binaural Vibroacoustic Therapy (Welnamis)

A Binaurális Acoustic & Dynamic Stimulation egy számítógép által vezérelt akusztikus és vibrációs technológia, amely terapeuta nélkül edzi az agyat, hogy ellazuljon, és részesüljön a mély relaxációs technikák előnyeiben. Speciális rezgések és binaurális hangfrekvenciák használatával a Welnamis még a leginkább terhelt elme számára is lehetővé teszi, hogy egy kezelés alatt mélyen ellazulhasson. A meditációhoz hasonlóan a speciális hangok lassítják a mentális tevékenységet, a rezgési frekvenciák pedig kifejezetten a test energiaközpontjaira (csakráira) hatnak. A terápia előnyei: agyhullám-elvonás, hangulatjavítás és stresszcsökkentés, az alvás minőségének javítása, relaxáció, fokozott kreativitás, javuló koncentrációs képesség.  Elérhető programok: Stresszoldás, éberség, powernap, tudatosság.

Szárazlebegés (Nuvola)

A Nuvola egy innovatív és szabadalmaztatott rendszer a test és a lélek regenerálására, új értelmet adva a szépség és a jóllét fogalmának. A vízben lebegés előnyeit vizsgáló kiterjedt tudományos kutatások eredményeként kifejlesztett Nuvola az exkluzív „dry float therapy” segítségével forradalmasítja a szépségipart: ​​a test 400 liter meleg vízen lebeg anélkül, hogy le kellene vetkőznie vagy vizes lenne. A szépség világának új irányzatai egy újfajta öngondoskodáshoz vezetnek el bennünket, amely túlmutat az esztétikai eredményen. A Nuvola a száraz lebegés terápiás erejével maximalizálja a hagyományos szépségápolási kezelések eredményét, ezen kívül a mentális egészségre is hatásos, a stresszszint csökkentése és az alvás minőségének javítása révén.

Go2Sleep alvásmonitorizálás

Az alvás minősége és hossza befolyásolja a szervezet működését és regenerációs képességét, ezért ennek elemzése és optimalizálása kulcsfontosságú az életminőség javítása érdekében. A Go2Sleep alvásmonitorizáló készülék egy alvás során hordható gyűrű, ami az alvás minőségét és a légzést elemzi. Méri a vér oxigénszintjét, a pulzust, az alvás apnoe szintjét, és mutatja a légzészavar súlyossági fokát, így ezek alapján a folyamat támogatása és módosítása kialakítható.

Biofeedback és neurofeedback terápia

A neurofeedback a biofeedback azon formája, ahol egy tanulási folyamaton keresztül az agyhullámok mintázata egyre jobban megközelíti a kívánatos formát, amely hatására nő a koncentrációs képesség, fejlődik a gondolkodási folyamat, és fokozódik a teljesítmény. Emellett az egészségügyi vonatkozásai is említésre méltók, mint a fájdalomcsillapítás (pl. fej-, izomfájdalmak), magas vérnyomás, keringési megbetegedések, aritmiák, hideg végtagok kezelése, továbbá mozgásszervi megbetegedések és az inkontinencia terápiájának kiegészítő kezeléséként is sikerrel alkalmazható.

Wellness coach mindfulness

A Wellness Coach egy interaktív rendszer, amely agytréning programok révén segíti elő a test és a lélek jóllétét, segít, hogy a mentális wellness napi gyakorlattá váljon. Az irányított mindfulness programokat azért fejlesztették ki, hogy biztosítsák a mentális jóllét egy olyan típusát, amely pozitívan hat a mindennapi élet számos aspektusára, a munkától az oktatáson át a professzionális sportig.

Wellness Coach légzőgyakorlatok

Légzésünk sokat elárul arról, hogyan élünk. A helyes és tudatos légzés pozitív hatást gyakorol a pszichofizikai egészségünkre, segít kezelni a fáradtságot, csökkenti a stresszt, tudatosan felszabadítja az érzelmeket. A sporttól a munkáig a helyes légzés lehetővé teszi teljesítményünk javulását a mindennapokban, és határozottan jobb életminőséget érhetünk el általa.

 

 

Melea módszer részei