Melea módszer

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

A hatékony és eredményes életmód-formáló program kidolgozásának alapfeltétele, hogy behatóan feltérképezzük és teljeskörűen megismerjük vendégeink aktuális egészségi állapotát. Ez a komplex folyamat már az érkezés előtt elkezdődik, ezért egy egészségügyi kérdőívet kapnak a vendégek mielőtt megérkeznek.

modern táplálkozási elvek

Az előzetesen kitöltött egészségügyi kérdőív és a Melea – The Health Concept-ben töltött idő elején történő, holisztikus szemléletű átfogó állapotfelmérés célja, hogy feltárja az egyes egészségügyi kihívások hátterében meghúzódó ok-okozati összefüggéseket, és meghatározza az életmódból eredő kockázatok, minták és stressz faktorok csoportját.

Az állapotfelmérés kitér vendégünk fizikai és lelkiállapotának, valamint a szellemi és érzelmi egyensúlyának vizsgálatára is, amely alapján a Melea szakértő csapata kidolgozza az egyéni igényekre szabott funkcionális megoldásra fókuszáló programcsomagot.

Vizsgálatok és állapotfelmérések

Belgyógyászati állapotfelmérő konzultáció

Célja érkezéskor az aktuális egészségi állapotának, személyes igényeinek és elképzeléseinek a felmérése, esetleges egészséget veszélyeztető tünetek kiszűrése, szükség esetén egyéb vizsgálatok ajánlása, valamint javaslattétel kiegészítő kezelésekre a szervezet optimalizációjához és az egészségének és jóllétének elősegítéséhez. Vendégünk életmód-formáló programjának kulcsa az életmódból eredő rizikók, minták és stresszorok meghatározásában rejlik.

Dietetikai állapotfelmérő konzultáció

A konzultáció célja a tápláltsági állapot és táplálkozási szokások felmérése. Az antropometriai, anyagcsere- és táplálkozási adatok alapján a dietetikus meghatározza a tápláltsági állapotát, és alapos elemzést végez a napi szükségleteiről. A dietetikus feladata, hogy rávilágítson aktuális étrendje esetleges hiányosságaira, így kiegyensúlyozott táplálkozással segíthet helyreállítani általános egészségét és jóllétét, ezzel megalapozva a hosszú és egészséges életet

Gyógytornász felmérések

A gyógytornász által végzett konzultáció célja a mozgásszervi állapot felmérése és mozgásos funkcionális képességeinek meghatározása, amely alapján az egyéni állapotához igazított mozgásforma pontosan kialakítható.

Vérnyomásmérés

A vérnyomás az emberi szervezet egyik legfontosabb élettani jellemzője. A szív a verőereken (artériákon) keresztül pumpálja a szövetekhez az oxigénben gazdag vért. A vérnyomás a szív munkája által létrehozott, az artériák falát belülről feszítő nyomás, amely a keringés fenntartásának elengedhetetlen feltétele.

Arteriográf mérés

Az arteriográf mérés célja az artériás merevség értékelése. Az artériás életkor, az artériás funkció és stiffness egyedülálló, klinikailag validált módszerrel való gyors, egyszerű̋ és felhasználófüggetlen meghatározása. Ez a nem invazív vizsgálat pontos módszert biztosít az artériás funkció mérésére és az érrendszeri öregedés értékelésére.

AGE mérés

AGE (Advanced Glycation End Products) szint mérése során alkalmazott diagnosztikai teszt valós időben méri a fejlett glikációs végtermékek felhalmozódását a szövetekben. Ezek a termékek kulcsszerepet játszanak az életkorral összefüggő krónikus betegségek kialakulásában. Azonnali kardiovaszkuláris kockázati előrejelzést ad másodpercek alatt. A módszer nem invazív, kényelmes, könnyen használható és széles körben validált.

Mobil EKG

Célja az egyes szívműködésbeli eltérések korai felismerése. Az EKG segít elemezni a szív ritmusát, az ingerület kiindulásának helyét, az ingerületvezetés sebességét, a szívizom vastagságát, a szívizom esetleges vérellátási zavarát. A készülék a normál szinuszritmus, a pitvarfibrilláció, a bradycardia (túl lassú szívverés) és a tachycardia (túl gyors szívverés) mérésére és kimutatására is alkalmas. Hatékony és gyors – 30 másodperc alatt rögzíti az EKG értékeket, a mérés bárhol, bármikor elvégezhető.

Fittségi profil mérése

A felmérés célja, hogy vendégeink képet kapjanak a fizikai fittségi állapotukról. Személyi edzővel végzett állapotfelméréssel, vendégeink választ kaphatnak vázizomzatuk fittségi állapotáról, valamint állóképességi és hajlékonysági profiljukról. Szakembereink felmérik izmaik és ízületeik állapotát, valamint terhelhetőségét is.

Testösszetétel mérés

Az InBody 970 testösszetétel-analizáló készülékkel végzett biofizikai felmérés segít meghatározni a testsúlyt, a BMI-t, a zsír-és izomtömeget, a zsigeri zsírt, a haskörfogatot és a szervezet víztartalmát.

Aramo arcbőr- és haj diagnosztika

Az Aramo kozmetikai diagnosztikai készülékkel mélyrehatóan elemezhető az arcbőr és a haj szerkezete, egészen a szabad szemmel nem látható esetleges problémák gyökeréig eljutva. Segítségével megállapítható a bőrtípus, a faggyútermelés, a hajszálerek, a pórusok és az aknés bőr állapota, továbbá mérhető a bőr hidratáltsága, a ráncok mélysége, bőröregedés mértéke, illetve a hajhullás súlyossága.

Melea módszer részei