Melea módszer

TÁPLÁLKOZÁS

A MELEA filozófia részét képező táplálkozási program célja a szervezet egyensúlyának helyreállítása és az öngyógyító képesség fokozása.

modern táplálkozási elvek

Az innovatív táplálkozási koncepcióban a modern táplálkozási elvek, az élelmiszer- és táplálkozástudományi kutatások eredményei, valamint a széleskörű kulináris és táplálkozási szakértelem egyesül.

A szakembereink által kidolgozott Melea-diéta a fermentált ételek, gyógyteák és gyógyvizek, illetve a tápanyagdús, főleg növényi alapanyagok alkalmazása révén fejti ki kedvező hatását a szervezetre.

A dietetikus által összeállított programnak köszönhetően vendégeink megtapasztalhatják az ízletes, ugyanakkor kiegyensúlyozott táplálkozás jótékony hatásait.

Az étkezés kialakítása során olyan rugalmas módszert dolgoztunk ki, amellyel folyamatosan támogatjuk vendégeinket annak érdekében, hogy a táplálkozásukat a saját ütemükben tudják a helyes irányba terelni. A hasznos tudásanyagban gazdag előadások, workshop-ok és főzőlabor foglalkozások pedig megfelelő információval és gyakorlati útmutatókkal támogatják ezt a hangsúlyos pillért.

1 / 4

Melea-diéta

A személyre szabott Melea-diéta a következő táplálkozási irányzatokra épít:
VEGÁN (tojás és tejmentes)
NORMÁL / KLASSZIKUS
MEDITERRÁN
ALAKFORMÁLÓ / KÍMÉLŐ
LÉBÖJT

Összhang

A táplálkozás alapja az egészséges, energiát adó, kíméletes technológiákkal elkészített, a modern életstílushoz igazodó, kiegyensúlyozott növényi alapú étrend. Tiszteletben tartjuk mindazt, amit a természet az év különféle szakaszaiban és a környéken kínál, különös hangsúlyt fektetve a helyi, bio- és szezonális élelmiszerekre.

Már a nyersanyag választás során figyelünk a gyulladáscsökkentő alapelvek követésére, elkerülve a túlzott mennyiségű omega-6 zsírsav fogyasztást, növelve az omega-3 és omega-9
zsírok étrendi arányát.

Innováció

A dietetikusok által javasolt, kávéhelyettesítő alternatívák, mint például a matcha latte, az arany tej, a cikória kávé, vagy a zöld tea is segítenek abban, hogy a szervezet terheltsége és regenerációja optimális legyen.

A Melea – The Health Concept innovatív étkezési megközelítése az evést táplálkozássá formálja, az ételt táplálékká, a hatóanyagokat pedig gyógyító elemekké alakítja át.

AZ egészséges táplálkozás módszerei

HIDRATÁLÁS
TANKERTÉSZET
FŐZŐLABOR